Skip to content
Menu

Trump; “askerlerim polislerim, motorsikletli gruplarım sahaya inerse kötü olur”

AMERİKA BÜLTENİ (15 Mart 2019)

ABD Başkanı Donald Trump, kendisini destekleyenlerin, Demokratlardan daha sıkı insanlar olduğunu ifade ederek, Demokratlara, ‘çok zorlamayın, sahaya inerlerse işler çok kötüye gidebilir’ uyarısı yaptı. 

Muhafazakar haber portalı Breitbart’a bir röportaj veren Trump, ‘’Görüyorsunuz, sol sıkı oyuncuyu oynuyor, aslında bu çok komik’’ diye konuştuktan sona ekledi: 

‘’Bence sağcılar daha sıkı ama henüz bunu göstermiyorlar. Size diyebilirim ki polislerin, askerlerin, motorsikletli grupların desteğine sahibim. Yani arkamda sıkı insanlar var. Ancak bunu göstermiyorlar. Mecbur kalacakları bir noktaya kadar da göstermeyecekler ama gösterdiklerinde çok kötü, çok çok kötü olabilir’’

Bu sözler Trump’ın yakın geçmişte benzeri sözlerini hatırlattı ve ”muhaliflerini tehdit ediyor’’ iddiasını yeniden gündeme getirdi.

2018 Eylül ayında Missouri senatör adayı Josh Hawley’e destek mitinginde, ‘’Muhaliflerimiz, biz şu anda barışçıl olduğumuz için şanslılar’’ şeklinde konuşmuş ve eklemişti:

 ‘’Beni destekleyen askerler, polis, kolluk güçlerimiz, inşaat işçilerimiz ve motorsikletli gruplarımız bütün ülkeyi dolaşıyor. Harika iş çıkarıyorlar. Bilinmeli ki bunlar sıkı insanlar. Ancak şu anda barışçıllar. Antifa solcuları ve diğer hepsi, bunların bu şekilde barışçıl kalmaları için dua etsinler’’. 

Trump, şiddete doğrudan davetiye çıkaran çok sayıda demeciyle de tartışmalara neden olmuştu. 2016 yılında bir seçim mitinginde, kendisini protesto eden bir kişiyi yumruklamak istediğini söylemiş ve ‘’Eski günlerde bu tiplere ne yapılıyordu biliyorsunuz. O eski günleri çok seviyorum’’ diye konuşmuştu. Polisi de protestocuya şiddetle müdahale etmediği için eleştirmişti. 

Trump bir başka mitinginde de taraftarlarına,  her hangi bir protesto eden olursa dövmelerini bütün mahkeme masrafını kendisinin üstleneceğini söylemişti. 

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği de, bazı kişilerin gazetecilere saldırı hazırlığında yakanlanması sonrasında, Şubat ayında ABD başkanına, taraftarlarına gazetecilere yönelik şiddeti tasvip etmediğini açık açık söylemesi çağrısında bulunmak zorunda kalmıştı. 

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz