Skip to content
Menu

John Oliver – Danbury savaşında mutlu son

AMERİKA BÜLTENİ (21 Ekim 2020)

‘’Conneticut eyaletinde bir şehri aklınızdan tamamen çıkarıp unutmak istiyorsanız, bu şehir neden Danbury olmasın?’’

Her şey, HBO’da program yapan komedyen John Oliver’ın Ağustos ayındaki bir programındaki bu sorusuyla başladı. New York kentinin 80 kilometre kuzeydoğusunda yer alan 80 bin nüfuslu bu Connecticut şehri, Oliver’ın bu sorusu ve devamında şehri aşağılamasına çok alındı. 

Ve komedyen ile Danbury kenti arasındaki haftalarca sürecek karşılıklı aşağılamalar savaşı alevlendi.

Nihayetinde Belediye Başkanı Mark Boughton şehrin kanalizasyon atık arıtma tesisine John Oliver adı vermeyi gündeme getirdi. Başkan Boughton gerekçesini, ‘’Çünkü kanalizasyon borularının içeriği ile John Oliver’ın içeriği aynı’’ şeklinde açıkladı. 

Ancak John Oliver, ‘’Eğer dediğinizi yaparsanız, kentin hayır işlerine 55 bin dolar bağışlayacağım’’ diyerek meydan okudu. Nihayetinde, Danbury Belediye Meclisi geçen hafta reste rest diyerek, kentin kanalizasyon atık arıtma tesisinin adını, ‘John Oliver Kanalizasyon Atık Arıtma Anıtı’ olarak değiştirmeyi oy birliğiyle kabul etti. 

Zoom’dan canlı yayınlanan toplantıyı izlediğini itiraf  eden Oliver, bundan duyduğu memnuniyeti, kanalizasyon tesisine adının yazıldığı tabelanın açılışı törenine katılmak için Kovid-19 pandemisinin başlamasından beri ilk kez New York’taki evinden dışarı çıkarak Danbury’e kadar giderek gösterdi. Kovid 19 tedbirleri kapsamında, kalabalığın toplanmaması için gizli tutulan ve gerçekleştikten sonra kamuoyu ile paylaşılan törende John Oliver, bu tesisi neden çok sevdiğini, ‘’Bu kanalizasyon atık arıtma tesisi, ülkenin şu anda ihtiyaç duyduğu hemen her şeyi simgeliyor’’ diyerek açıkladı ve devam etti: 

‘’Çünkü, insanların ürettiği en kötü şeyi alıp beraber yaşayabileceğimiz bir şeye dönüştürüyor. Her zamankinden daha fazlasıyla şu anda, bu korkunç berbat yılın sonunda biraz daha anlamlı bu. İnsanlar olarak eğer istersek, farklılıklarımızın üstesinden gelerek bir araya gelebileceğimizi ve s.tıklarımızı ayıklayabileceğimizi temsil ediyor’’.