Skip to content
Menu

Black Friday’da satın almaktan kaçınmanız gereken 7 şey

AMERİKA BÜLTENİ (23 Kasım 2012)

Eğer Kara Cuma’da alışveriş yapmayı planlıyorsanız ve hala çıkmadıysanız son bir uyarıda bulunalım. Piyasanın illüzyonlarına dikkat. Black Friday ve sonrasındaki birkaç günde satılan bazı çok popüler ‘indirimli’ ürünleri aslında başka zaman daha ucuza alabilirsiniz. İşte en azından ‘indirimli’ olmadıkları kesin indirimli ürünlerden yedisi:

 

Oyuncaklar

MarketWatch’tan Quentin Fottrel dikkatimizi çekiyor ve oyuncakların elektroniklerin aksine Black Friday indirimi görmediğini vurguluyor. Oyuncakların çoğundan indirim Noel’den (Christmas) önceki son iki haftada yaşanıyor.

 

Son model dijital fotoğaf makineleri

Birçok büyük fotğraf makinesi ve kamera üreticisi alışveriş sezonunda da en son ürünlerini piyasaya sürmüyor. Stokları sürüyor. Bu sektörde en son modeler genelde Şubat ayına doğru piyasaya çıkıyor. Yani eğer son model bir kamera almaya niyetlendiyseniz 2 ay dişinizi sıkın.

 

Kışlık elbise

Kışlık elibse almak için en kötü dönemdeyiz. Eğer idare eder durumdaysanız, Ocak ayının ortalarını bekleyin. Kışlıkta büyük indirim başlıyor. Ocak ayında sadece ünlü markalarda yaşanan indirimle bile yüzde 70 tasarruf yapabilirsiniz.

 

Mücevher ve saat

CBS News diyor ki, mücevher ve saat almak için en kötü dönemler Holiday Season (alışveriş dönemi) ve Sevgililer Günü öncesi. Bu ürünler de yılın en karlı alışverişini İlk bahar ya da yaz başında yaparsınız.

 

Marka Televizyonlar

Black Friday ve alışveriş sezonunun en popüler ürünlerinden biri de düz ekran televizyonlar. Ancak bu ürünlerde yılın en indirimli günleri, talebin en aza düştüğü  Ekim ayında yaşanıyor. Tüketici fiyatları araştırma şirketi Decide Inc’in verilerine göre Samsung’un 46 inç profesyonel LCD ekran televizyonu Ekim ayında 1159 dolar iken Black Friday’da 1355 dolardan satılıyor. Gariban tüketici de indirimli alıyorum diye 200 dolar fazla vermek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

 

Tabletler

Tabletler de Balck Friday’da indirim görmeyen ürünler arasında. 16GB Google Nexus 7’yi 199 dolara ve 32GB modelini de 249 olara satıyor mağazalar. Aynı fiyata Google’ın online satış mağazasından da alırsınız. Sıralara girmeyin bugünde.

 

Bağımsız oyun konsolu

Xbox’lar ve PlayStation’lar eğer premiyum aksesuarları ve 2-3 oyun ile gelmiyorsa bu dönemde almak çok mantıklı değil.

***

İLGİLİ HABERLER

Alışveriş karşıtlarının Kara Cuma’sı: Buy Nothing Day

Black Friday nedir?

Şükran Günü nedir?