Skip to content
Menu

Derginin ‘Trump Izgara’ restoranını eleştirmesi Trump’ı kızdırdı

AMERİKA BÜLTENİ (15 Aralık 2016)

Donald Trump’ın Perşembe günü Vanity Fair dergisi derginin 1992’den beri yayın yönetmenliğini yapan Graydon Carter hakkında sert bir Twit atması dikkat çekti.  Trump Twitter hesabından, ‘’@VanityFair Magazine’in satış rakamlarına baktınız mı? Dimdik aşağı doğru, ciddi sıkıntıda, ölü. Hiçbir yeteneği olmayan Graydon Carter, dergiden kovulacak.’’ diye yazdı.

Çok geçmeden Trump’ın öfkesinin gerçek nedeni anlaşıldı: Dergide, New York’taki Trump Tower içinde yer alan Trump Izgara restoranı (Trump Grill) hakkında Tine Nguyen imzasıyla çarşamba günü yayınlanan ‘’Trump Grill ABD’deki belki de en kötü restoran olabilir’’ başlıklı negatif değerlendirme.

ABD’nin yeni başkanı, hiçbir eleştiriye tahammülü olmaması nedeniyle bazı yorumcularca ‘derisi ince bir kabadayı’ olarak nitelendiriliyor. Ancak, Trump’ın Vanity Fair dergisine yıllardır süren özel bir düşmanlığını da not etmek gerek. Trump, 2011 yılından beri Vanity Fair dergisinin öldüğünü ve düşen satış rakamları nedeniyle artık yayınını sürdüremeyecek hale geldiğini iddia ediyor.

Öte yandan kendisine ait işleri oğullarına devredeceğini ve sadece ABD başkanlığı ile meşgul olacağını iddia eden müstakbel başkanın bunu gerçekten yapabileceği ise, bu tür davranışları nedeniyle büyük bir soru işaretine dönüşüyor. Amerikan kamuoyu hala, bir müstakbel başkanının, kendisine ait ızgara restoranını eleştirdi diye bir dergiye açıktan tavır almasını ve derginin battığını ilan etmesinin şokunu yaşıyor ama müstakbel başkan için bu belli ki oldukça sıradan bir tavır.

Nitekim, Trump, Vanity Fair için attığı Tweet’ten sadece 4 dakika sonra yeni gündemine geçmişti bile:

‘’Time dergisi ve Financial Times gazetesine beni yılın kişisi seçtikleri için teşekkür ediyorum. Büyük onur!’’